hudební skladby Misty Forest & Tracheid

Mám rád stromy. Smíšené lesy našich hor mi přijdou esteticky velmi lahodící, voní mi a rozličné kůry jsou příjemné na dotek. Nejsem si jistý, jestli jsem spíš smradlavý hipík, co v lese pociťuje spojení s přírodou, nebo black metalista, co les považuje za “trve kvlt”, každopádně inspiraci mi stromy přináší.

První skladba s lesní tematikou se jmenuje Misty Forest, tedy Mlžný Les. Můžete ji zaslechnout ve více variantách, protože slouží jako hudební doprovod k choreografii Óda na stromy Ayaly Setary, která sestává z tance, akrobacie na šálách a akrobacie na visutém kruhu. Zde uvádím svou originální verzi, jak byla původně myšlena.

Tracheid začíná přírodním intrem, stejně jako Misty Forest. I u této skladby jsem použil zpěv ptactva z různých koutů světa, ale v průběhu skladby se štěbetání vyskytuje v kratších smyčkách, které jsou rychleji identifikovatelné a dotvářejí rytmus i melodii. Existuje ve dvou variantách, lehčeji stravitelné “radio edit” a v půvoní, ovšem značně rozvláčné “real deal mix”.

Translate »