Dárkový poukaz pro Inkdividual

V roce 2013 se rozpadlo legendární body-modifikační studio Hell.cz, které bylo do té doby velmi progresivní nejen v oboru tělesného vylepšování (tetování, piercing, implantáty, scarifikace…), ale dalo též například vzniknout kultovní akci Hell party (což byl spíš multižánrový festival, než večírek). O mnohém se zmíním v samostatných příspěvcích, neboť za 10 let spolupráce jsem se i já dostal k pár zajímavostem.

Po pádu vznikla studia Inkdividual (tetování, piercing, těžké modifikace, body hook suspension – zavěšování na háky), LosKeros.tv (tetování, piercing, móda, kadeřnictví) a nový Hell.cz (piercing, tetování a těžké modifikace). Studia Inkdividual a LosKeros.tv v roce 2018 opět spojila síly, ale než k tomu došlo, potřebovalo jedno z nich dárkový poukaz na služby, který by nebyl jako žádný jiný.

test barevnosti a kompatibility vzoru a loga

Studio Inkdividual se od prvního okamžiku snažilo o návrat ke spiritualitě, i z toho důvodu veškeré materiály začala provázet sayagata, tedy japonský vzor spojených znamení manji (Buddhistická swastika). Vzorů sayagata je poměrně velké množství variant, já jsem zvolil motiv z Odori Obi, tanečního úboru.

ověření konceptu

Klasický dárkový poukaz je cenina, platební prostředek, kterým zákazník zaplatí za služby a/nebo zboží. Naším cílem bylo vytvořit samostatně funkční umělecký předmět, který by mohl být sám o sobě dárkem, jehož součástí by byl vyjmutelný doklad. Ústředním motivem se stala ilustrace albinotické vrány od Terezy Kowolowské, absolventky Akademie výtvarných umění v Praze. Tereza Kowolowská se ve svém studiu Black Rooster zabývá uměleckým tetováním, malbou, výrobou a úpravami rozličných předmětů od užitého umění až po šperky.

model “obrázku” s ceninou uvnitř

Scan ilustrace jsem vyčistil, dokontrastoval, ořízl, pozadí doplnil o další sayagaty a hlavně určil místa vložení samotné ceniny. Z důvodů snížení nákladů a zjednodušení následného zacházení, jsem ve velikostech vycházel z formátu A4 a formátu standardní vizitky (9 x 5 cm). Červenou kartičku ceniny lze jednoduše vložit do výseku.

“obrázek” bez ceniny, který zákazníkovi zůstane

Kartička částečně slouží i jako vizitka s adresou, ale hlavně je na ní možné ručně vepsat hodnotu a identifikační číslo. Vyjmutí kartičky odhalí skrytý detail ilustrace – “rentgenový” pohled. Silný rámeček zakrývá případné nedostatky výseku, “obrázek” je tedy i po manipulaci v dostatečné technické kvalitě, aby dělal parádu pověšený na zdi.

Translate »